Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

2012 Προσδοκίες για τη νέα χρονιά

clip_image002

 

· Thinking : Πρέπει να σκεφτόμαστε διαφορετικά ..... τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Οφείλουμε να έχουμε ανοιχτά μυαλά , να έχουμε νέες ιδέες , να μπορούμε να προσεγγίζουμε τα προβλήματα από διαφορετικές γωνίες.
clip_image004
· Action : "πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ" !!!Η δράση μας πρέπει να συνοδεύεται από αποτελεσματικότητα και να είναι συλλογική. Η ομάδα έχει πάντα καλύτερη αποτελεσματικότητα από τη μεμονωμένη πρακτική.
· Ideas : πρέπει να περάσουν μπροστά οι νέες ιδέες , η δημιουργικότητα και η καινοτομία στη καθημερινή μας πρακτική. Οι κομιστές του παλαιού κόσμου να τεθούν στο περιθώριο .
· Wake up: πρέπει να "σβήσει" αυτό που μας κοιμίζει ..... τα προϊόντα της υποκουλτούρας που προσφέρουν τα μέσα που κοιμίζουν τον εγκέφαλο μας όπως η TV ....
Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη διασκέδαση μας , τις πηγές πληροφόρησης μας ....
Εμείς πρέπει να επιλέγουμε και να διαμορφώνουμε δυναμικά τον τρόπο πληροφόρησής μας , την ψυχαγωγία μας ....
clip_image006
· Social Relations: Οι φίλοι , η οικογένεια, οι συνεργάτες , είναι η αντίσταση στη υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας !!!!
Οι α ξ ί ε ς του αλληλοσεβασμού ,της ανθρωπιάς, των αληθινών σχέσεων οικοδομούν τον κοινωνικό ιστό και εξασφαλίζουν την εσωτερική μας ισορροπία.
clip_image008
· Education: είναι αγαθό,είναι τρόπος ζωής, δεν είναι μόνο γνώση ... Πρέπει να είναι αμφίδρομη διαδικασία η οποία μάλιστα πρέπει να έχει ως στόχο να διαμορφώνει την προσωπικότητα και του διδάσκοντα και του εκπαιδευόμενου. Πρέπει να δίνει χαρά και ευχαρίστηση και στις δύο πλευρές. Χρειάζεται έμπνευση , αγάπη , δυναμική , αλληλεπίδραση , αλήθεια ....
clip_image010
· Meritocracy : πρέπει οι άξιοι να αναγνωρίζονται , να ανταμείβονται και να αποτελούν πρότυπα για μια κοινωνία που θέλει να προχωρήσει μπροστά. Η αξιολόγηση του έργου πρέπει επιτέλους να γίνει κύριο εργαλείο για να βγει η κοινωνία μας από το τέλμα και να αποκτήσει τα στοιχεία που θα την θέσουν σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας. Η κυριαρχία της μετριότητας ανήκει στο παρελθόν !!!!
clip_image012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου