Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

Κουλουράκια Πασχαλινά

• 1200 γρ. (ΓΙΩΤΗΣ για όλες τις χρήσεις) Αλεύρι
• 8 Αυγό(ά)
• 150 γρ. Βούτυρο γάλακτος
• 3 φακελάκια Βανίλια(ες)
• 3 κουτ. γλ. ανθρακική αμμωνία
• 400 γρ. Ζάχαρη
• (όσο πάρει) Γάλα
• 1 Αυγό(ά)
Τρόπος παρασκευής
Βάζετε το αλεύρι σε μπολ. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ρίχνετε στο αλεύρι. Τρίβετε με τα δάχτυλα σας το αλεύρι με το βούτυρο. Σε μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Σε λίγο γάλα (1 φλ. του καφέ) διαλύετε την αμμωνία με τη βανίλια.
Αρχίζετε να ρίχνετε στο αλεύρι λίγο-λίγο από τα 3 μίγματα (κρόκοι, μαρέγκα και γάλα) ανακατεύοντας. Ζυμώνετε, προσθέτοντας λίγο ακόμα γάλα -αν χρειάζεται-, να γίνει αφράτη ζύμη και να μην κολλάει στα δάχτυλα. Πλάθετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, αλείφετε με αυγό και βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι σε απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί φουσκώνουν πολύ. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου